در خرید دستگاه جوجه کشی معمولا به موارد زیر باید توجه داشته باشید
اول بدنه
دوم سنسور
سوم برد
چهارم موتور
پنچ عدم نویز پذیری
…..
حال در قسمت پایین به بررسی تک تک این موارد میپردازیم
بدنه دستگاه جوجه کشی به سه نوع پی وی سی ، بدنه فلزی و ام دی اف تقسیم میشود که در این میان بدنه ام دی اف بدترین نوع آن محسوب میشود و دلیل اصلی آن این است که چون ام دی اف از موادی نزدیک به جنس چوب ساخته شده است. عملا بعد از یک ماه استفاده بدنه دستگاه بر اثر رطوبت باد کرده وغیر قابل استفاده میشود.
مورد دوم دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی میباشند که معمولا از دو جداره ساخته میشود و وسط این دو جداره از عایق یونولیت پر میشود و بعد از چند دوره جوجه کشی وسط این دو جداره پر از انواع میکروب و آلودگی میشود و این آلودگی ها با جریان هوا وارد دستگاه شده و راندمان جوجه کشی را کاهش میدهند. اما از ایرادات مهمی دیگری که میتوان به بدنه فلزی اطلاق کرد ، زنگ زدن آن میباشد که معمولا از 6 ماه تا یک سال بعد از استفاده زنگ میزند و دستگاه غیر قابل استفاده میشود.
نوع سوم بدنه پی وی سی میباشد که به راحتی قابل شستوشو است. و از ویژگی های مثبت آن میتوان به ضد حریق بودن و آنتی باکتریال بودن اشاره کرد. و از اشکالات مهم آن میتوان به عدم استحکام کافی اشاره کرد.
بهترین نوع بدنه دستگاه جوجه کشی بدنه ای است که از پی وی سی به همراه شاسی های از فلز ساخته شده باشد تا هم دستگاه قابل شستشو باشد و هم از استحکام کافی برخوردار باشد.
در دستگاه های جوجه کشی ارزان معمولا از سنسورهای استفاده میشود که بعد از هر دوره استفاده باید کالیبره شوند مثل سنسور LM-35 که در ایران با نام سنسور NTC نیز معرفی میگردد. متاسفانه برخی از سازندگان دستگاه جوجه کشی ، برای ارزان تمام شدن قیمت نهایی از این سنسور بهره میبرند. اما سنسورهای نیز وجود دارند که یک بار در کارخانه سازنده (واقع در سویس)کالیبره میشوند و نیاز به کالیبره مجدد نخواهند داشت و از دقت بسیاری بالای برخودار هستند که از بهترین نوع این سنسورها میتوان به سنسور SHT SENSIRION اشاره کرد
نتیجه نهایی : در هنگام خرید دستگاه جوجه کشی به سنسور آن توجه نمایید که نیاز به کالیبره در هر دوره استفاده نداشته باشد وفقط یک بار در کارخانه سازنده کالیبره شود و نیاز به کالیبره دوره ای نداشته باشد.
ترموستات های دستگاه جوجه کشی چهار نوع هستند : ترموستات دقیق ، ترموستات هوشمند ، ترموستات هوشمند با منطق فازی ، ترموستات هوشمند فازی بر مبنای دمای محیط ، که در این بین طبیعتا نسل چهارم این برد ها که با منطق فازی و منطبق بر سنجش دمای محیط هستند بهترین انتخاب است ، در منطق فازی یک سنسور در محیط و یک سنسور در داخل دستگاه تعبیه شده و تاثییرات دمایی محیط بر دمای داخل دستگاه نیز اندازه گیری میشود.
نتیجه: خرید دستگاه های که بتواند در هر شرایطی حالت استیبل (پایدار) خود را حفظ کند و موجبات افزایش راندمان جوجه کشی بشود یکی از نکات مثبت دستگاه جوجه کشی به شمار میرود. که موجب میشود ما در انتخاب خود راسختر باشیم.
بخش دوم مقاله راهنمایی خرید بهترین دستگاه جوجه کشی